Seminarsuksess

Onsdag 25. mars fylte Kruse Smith opp Stavanger forum med 250 representanter fra lokal og regional byggebransje. Temaet var VDC – virtual design and construction; hvordan bygge raskere, bedre og billigere.

Formiddagsseminaret ble en stor suksess og mange deltagere gikk derfra med noe nytt å tenke på. Dagens vert fra Kruse Smith, teknisk direktør Trond Stupstad, innledet og bandt det hele sammen med refleksjoner og tanker mellom hvert foredrag.

Første foredragsholder, Jon-Erik Lunøe, administrerende direktør OBOS nye hjem, var akkurat passe tydelig og provoserende med adresse til bransjen. Dagens byggekost er ikke bærekraftig. Påstanden ble dokumentert med tankevekkende tall både fra Norge og våre naboland.

Dette dannet en god innledning for dagens hovedforedragsholder som var Martin Fischer Director CIFE Stanford University. Hans timelange innlegg presenterte prinsippene i VDC filosofien og hvilke effekter dette har hatt i enkelte prosjekter som har gjennomført dette.

Svært imponerende resultater og tankevekkende at dette er mulig med dagens teknologi. Dette er ikke rakettforskning – bare logikk og kjente metoder satt i system med tydelige mål og metoder for å oppnå dette. Det var allikevel en uttalelse fra en av byggeplassene han presenterte som satte seg spesielt fast; «Du finner ikke en papirtegning på denne byggeplassen».

Etter en halv times pause hvor «drøsen» gikk, fikk vi også høre byggherrens og arkitektens syn på VDC. Disse var representert ved Jostein Kalsheim, eiendomsdirektør i Smedvig Eiendom AS  og Pål Biørnstad, daglig leder i LUND+SLAATTO arkitekter.

Kruse Smith AS

Kjøita 40
4630 Kristiansand
Postboks 409
4604 Kristiansand
Telefon: 38 14 56 00

Følg Kruse Smith