Personvernerklæring

I 2018 trer et nytt personvernregelverk i kraft i Europa– General Data Protection Regulation (GDPR). Sammen med ny personopplysningslov har dette konsekvenser for hvordan vi samler inn, behandler og oppbevarer personopplysninger om deg.

Behandlingansvarlig

Kruse-Smith AS, herunder Kruse-smith Entreprenør og Kruse-smith Eiendom er behandlingsansvarlig for virksomhetens personopplysninger. Med behandlingsansvarlig menes den som bestemmer hvilke personopplysninger som samles inn samt formålet med behandlingen. Behandlingsansvarlig har også ansvar for å slette personopplysninger som ikke lenger er nødvendig for virksomheten og hvor personen det gjelder ikke lenger ønsker å være registrert hos oss. Du kan til enhver tid kontakte oss for å bli slettet såfremt vi ikke har en avtalemessig eller rettslig forpliktelse til å oppbevare personinformasjonen (eksempelvis boligkjøpere). Du har anledning til å klage til datatilsynet hvis du mener behandlingen er feil utført eller har andre andre mangler.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er alle former for data, informasjon, opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Det avgjørende for om en opplysning er personopplysninger er om disse direkte eller indirekte (i kombinasjon med andre opplysninger) kan identifisere en konkret person.

Formål

Formålet med behandlingen av personopplysninger er å gi deg som kunde, leverandør, besøkende eller potensiell boligkunde riktig og best mulig informasjon om det du søker. Boligkunder har mulighet for å melde inn oppfølgingssaker/reklamasjoner på våre sider. Behandlingsgrunnlaget er hjemlet i personvernforordningen artikkel 6:
Behandlingsgrunnlag boligkunder/leverandører: Samtykke, rettslig forpliktelse samt oppfylle avtale
Behandlingsgrunnlag interessenter/potensielle kunder: Samtykke

Personlig informasjon deles ikke med andre

Vi behandler alle personopplysninger respektfullt, trygt og sikkert. Vi deler som hovedregel ikke personopplysninger med andre. Ved oppfølgingssaker/reklamasjoner kan din kontaktinformasjon (navn, adresse, telefonnummer og epost) deles med underleverandør som skal komme i kontakt med deg for å utføre jobben. Dette vil være leverandører i bygg og anleggsbransjen i ditt nærområde. På forespørsel kan man selvfølgelig få vite hvilken leverandør dette gjelder. Opplysningene deles ikke med andre leverandører/bedrifter eller andre som befinner seg utenfor Eu’s grenser.
Personinformasjon om interessenter/besøkende deles ikke med andre. Besøkende som melder sin interesse for et boligprosjekt skal være trygg på at informasjonen ikke deles med andre bedrifter.

Bruk av informasjonskapsler

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (cookies). Når du bruker våre nettsider samtykker du til at vi kan sette cookies i din nettleser. Dette er en teknologi de fleste nettsteder bruker.

Hvorfor informasjonskapsler/cookies ?

Informasjonskapsler gjør det lettere for oss å forstå hvordan du bruker nettstedet. Dette er nyttig kunnskap for videre forbedringer av brukeropplevelsen.

Hva lagres?

Vi lagrer loggfiler som f.eks. IP-adresser, nettlesertype, operativsystemer samt bruk og navigasjon på våre nettsider.

Hvis du har meldt interesse for et prosjekt eller er en våre leverandører kan vi lagre følgende informasjon: Navn, telefonnummer og epostadresse

Hvis du er en registrert boligkunde kan vi lagre følgende informasjon: Navn, telefonnummer, adresse, epostadresse og fødselsdato.

Har du kjøpt bolig hos oss vil også din epost-korrespondanse, historikk og oppfølging av boligen bli lagret for å kunne gi deg best mulig service ved henvendelser. Eksisterende kunder hos oss vil få tilsendt epost for å oppdatere sine kontaktdata samt hvilke tjenester som de ønsker å abonnere på, eksempelvis kampanjer, nyhetsbrev og viktige varslinger.
Nettstedet vår kan inneholde koblinger til tredjepartsleverandører som vi samarbeider eller bruker tjenester hos.
Det er frivillig å oppbevare personopplysninger hos oss men i en del tilfeller er det pålagt oss som leverandør å oppbevare personopplysninger om våre kunder for å oppfylle lovmessige krav, for eksempel ved et boligkjøp.

Hvor lenge oppbevares informasjonen

Boligkunder og andre som har et aktivt kundeforhold vil vi oppbevare informasjonen så lenge vi har et garanti og reklamasjonsansvar. Ved besøk på hjemmesiden vil det kun lages statistikk (google analytics) på hvilke deler av hjemmesiden vår som bli besøkt. Dette brukes for å kunne forbedre innholdet på hjemmesiden for våre kunder.

Interessenter som ikke fører til boligsalg vil bli slettet innen 1 år

Automatiserte avgjørelser

Vi bruker ingen tjenester eller programvare som tar automatiserte avgjørelser som påvirker forholdet mellom deg som kunde og oss som leverandør. Som registrert kunde vil du få tilbud om ulike nyhetsbrev, kampanjer og viktige meldinger som du kan melde deg av til enhver tid hvis du ikke ønsker å delta. Interessenter og besøkende vil ikke motta noen form for reklame såfremt man ikke har lagt inn kontaktinformasjon og samtykket til å bli kontaktet.

Hvordan reservere seg mot cookies?

De fleste nyere nettlesere – Opera, Internet Explorer, Firefox og Safari – er innstilt for å akseptere cookies automatisk. Dersom du ikke aksepterer cookies, må du selv endre innstillingene i din nettleser. Merk at dette kan medføre at mange nettsteder ikke vil fungere optimalt.

Kontakt oss !

I Kruse-Smith er vi opptatt av ditt personvern og at du skal oppleve oss som en seriøs og trygg aktør. Hvis du har spørsmål om ditt personvern er du velkommen til å ta kontakt med oss på support@kruse-smith.no, vi vil besvare din henvendelse så raskt det lar seg gjøre.