Vindmøllebakken

    • Jeg sier ja til at Kruse Smith lagrer min kontaktinformasjon for å holde meg oppdatert om prosjekter og nyheter. Les mer om hvordan vi behandler informasjonen her

Vindmøllebakken

Meld din interesse her

Vindmøllebakken

Byggingen av Stavangers første bærekraftige bofellesskap er i gang!

40 leiligheter i et bærekraftig bofellesskap

Uansett hvem du er og hvor du er i livet: Ønsker du å dele mer tid og ressurser med andre og leve mer bærekraftig, er Vindmøllebakken sannsynligvis noe for deg.

De fleste av de 26 leilighetene i første byggetrinn er solgt – til en fin gjeng mennesker i ulike aldre og livssituasjoner. De kommende beboerne er allerede godt i gang med å utvikle det som skal være rammer, regler og muligheter i bofellesskapet. På Facebook og i prospektet for trinn 2  blir du bedre kjent med noen av de som kanskje blir de nye naboene dine.

I bunn av bofellesskapet ligger Gaining by Sharing, en modell utviklet av Kruse Smith, Helen & Hard, Indigo Vekst og Gaia Trondheim. Modellen bygger på et ønske om å skape en bærekraftig måte å bo på: Miljømessig, men også sosialt, økonomisk og arkitektonisk.

Tanken er at mennesker i ulik alder og livssituasjon sammen skaper felles goder gjennom å dele ressurser, enten det er tid, arealer eller eiendeler. Alle leilighetene har 12,6 kvm fellesarealer inkludert i prisen. Det vil si tilgang til takterrasser og takstue, gjestehybel, stort felleskjøkken, allrom, veksthus, bilpool og stort amfi. Vi ønsker med dette prosjektet å være et konkret svar på det grønne skiftet.

 

Sosial når du ønsker, privat når du vil

Alle som bor i Vindmøllebakken bofellesskap har selvsagt en privat leilighet med kjøkken, stue, bad og soverom, som de benytter som de vil. Det som skiller bofellesskapet fra mer tradisjonelle boformer, er at den private delen av boligen din er litt mindre enn vanlig. Til gjengjeld får du tilgang på ulike fellesarealer som innendørs atrium, gjestehybel, stort kjøkken, takterrasse, veksthus og takhage og fellestjenester som for eksempel bildeling.

Byggetrinn 1 – innflytting desember 2018: 26 leiligheter

Bla i prospektet digitalt her og se prisliste og boligvelger.

Byggetrinn 2: 14 leiligheter.

Bla i prospektet digitalt her.

Urban, levende bydel

Vindmøllebakken ligger sentralt øst i Stavanger, i byens desidert mest spennende område. De siste årene har små, selvstendige aktører, kulturtilbud, innovasjonsmiljøer og ulike typer boliger vokst frem i rekordfart, og stedet har gått fra å være et bortgjemt, litt glemt hjørne av byen til å bli stedet der ”alle” gjerne vil bo, leve og nyte livet. Ti minutter unna ligger Stavanger sentrum, og går du like langt den andre veien, kommer du til et av byens fineste turområder, Godalen.

Facebook får du aller siste nytt om Vindmøllebakken bærekraftig bofellesskap. Her finner du mer om modellen Gaining by Sharing.

Vindmøllebakken har status som pilotprosjekt i Framtidens bygg.

Prosjektet vil også inkludere 4 byvillaer og 11 selveierleiligheter. Mer informasjon om disse kommer.

26. april ble det avhold informasjonsmøte om Vindmøllebakken. Gikk du glipp av møtet kan du se det hele her.

Meld din interesse her

NABOLAGET DITT

Snakk om å ha ”alt” i gåavstand: Apotek, baker, mathall og dagligvarebutikker med alt du trenger. Kafeer, barer, gallerier og et av byens mest spennende kulturhus. Treningsstudio, yogasentre og fantastiske turområder. Barnehager og skoler – og Stavanger sentrum en ti minutters spasertur unna.

NATUR, LYS OG UTSIKT TIL SJØEN

I Vindmøllebakken bor du ikke bare sentralt – du er nær sjøen og naturen, nesten uansett hvor du snur deg. Både ute og inne har du tilgang til gode fellesarealer. Noen av leilighetene har egen takterrasse i tillegg.

GRØNT UTE, GRØNT INNE

Grønne fellesarealer og størst mulig bruk av tre er essensielt i et Gaining by Sharing-bofellesskap, så også i Vindmøllebakken: I det grønne, frodige atriet møter du naboene til en kaffe, leser en bok eller triller småfolk i søvn.

INTERESSERT? TA KONTAKT MED TONE

På det som snart blir Vindmøllebakken bærekraftig bofellesskap, står det i dag en prototype av en halv leilighet. Der treffer du Tone Ween Fredriksen, som mer enn gjerne svarer på alt du måtte lure på om prosjektet, leilighetene og det nye nabolaget ditt. Tone når du på 952 27 893 eller på e-post