KS_konferansen_2017

Dato: 9. november

Tidspunkt: 08.30 til 17.00

Sted: Clarion Hotel Air på Sola

Pris: Ordinær: 1500.- eks mva

Student: 250.- eks mva

Overnatting: 1095.- per natt.

Oppgi kode:  1139GR002345 til hotellet ved bestilling.

Smartere byggeplasser – smartere bygg

Vi fortsetter suksessen, og for tredje år på rad arrangerer vi Kruse Smith Konferansen! Årets konferanse går av stabelen 9. november, i Clarion Hotel Air på Sola.

Vi inviterer til en inspirerende konferanse om dagens og framtidens muligheter innen bygg og byggeprosesser.

Årets konferanse har to sentrale tema:
Smartere byggeplasser
Hvordan kan vi planlegge og gjennomføre byggeprosesser så effektivt
som mulig? Hvordan vil digitalisering bidra til å revolusjonere prosessene?

Smartere bygg
Hvilke ønsker og krav har dagens byggherrer til framtidsrettede bygg?
Hva er de villige til å betale for? Vi viser eksempler på morgendagens
teknologi og funksjonalitet.

Møt Niklas Modig
En av årets attraksjoner er Niklas Modig som er forsker ved Senter for innovasjon og operasjonell ledelse ved Handelshøyskolen i Stockholm. Han er en ekspert på LEAN og operativ kompetanse.

Utstillere:

EDR Medeso:Forhandler av 3D BIM/VDC programmet Tekla Structures for (multimaterial)modellering, detaljering, samhandling, tegningsproduksjon og 4D simulering.

Norconsult

Graphisoft

TEKNObad

Catenda

Atea – Digitalisering av byggbransjen. Det gjelder for prosessen, byggingen og driften. Hvordan kan sensordata effektivisere disse områdene?

VVS Prefab / Geograf: Teknologiskifte, den nye digitale verden i bygge bransjen.

Symetri

HxGN Smart Build – Neste generasjon skybasert informasjonsteknologi for byggebransjen.

BIM2Share – totalløsninger for byggeprosessen; mottak og kvalitetssikring av filleveranser, samhandlingsløsninger for håndtering og deling av informasjon, og verktøy brukt på mobile enheter.

Smedvig

Foreløpig ser programmet slik ut:

08.00: Oppmøte/innsjekk

08.30: Innledning/velkommen

Konsernsjef Heidi Wolden
Styreleder Sissel Leire
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner

09.00 – 10.30: Samhandling – JUS

Kan vi få til samarbeid på tvers av fag og særinteresser? Hvordan skape en kultur for samhandling til beste for kunde og prosjekt. Hva kreves juridisk for å fremme denne samhandlingen.

Foredragsholdere

Niklas Modig: En av årets attraksjoner er Niklas Modig som er forsker ved senter for innovasjon og operasjonell ledelse ved Handelshøyskolen i Stockholm. Niklas er blant annet forfatter av boken «Dette er lean».

Morten Tveten, Sands: Morten Tveten er advokat i SANDS og har også lang fartstid som direktør i Rambøll i Norge og utlandet. Som advokat arbeider han hovedsakelig med entrepriserett, konflikthåndtering og nye kontraktsformer. I dette innlegget vil han fokusere på hvilke utfordringer og konsekvenser digitalisering av bygge- og anleggssektoren skaper for kontrakter og risikohåndtering. Kan vi bruke andre kontraktsformer som skaper bedre samhandling mellom aktørene? Hva er de internasjonale trendene og hvilke typer kontrakter ser vi andre steder i verden?

__________________________________________________

11.00 – 12.30: Industrialisering og automatisering

Digitalisering gir oss muligheten til å automatisere og industrialisere vår produksjon. Møt noen av landets fremste eksponenter.

Foredragsholdere

Per Stubberud Lieng, Gausdal Landhandleri:  Gausdal Landhandleri mener at byggevarehandlere er nødt til å bli mer effektive for å kunne drive enda mer kostnadseffektivt. Se hvordan de har digitalisert sin næringskjede fra leverandør til byggeplass, og hva dette har gitt av effektiviseringsgevinster og kostnadsbesparelser. Hvilke effekter kan det ha for oss som kunder, når vi klarer å bli en del av den digitale næringskjeden for byggevarer?

Tore Roppen, Kleven: Kleven Verft fra Ulsteinvik går mot strømmen og henter hjem igjen stadig mer av sin stålproduksjon. De har bedret sin konkurransekraft ved å automatisere sin produksjon med flere sveiseroboter.

Tom Knutsen, Teknobad: Badekabiner blir standard i flere og flere leilighetsprosjekter. TEKNObad drar dette enda litt lenger ved å levere VVS-kabiner der badet er integrert med teknisk rom for hele leiligheten.

 

________________________________________________

13.15 – 14.45: Byggprestasjoner

Hva trenger kunden? Hva skal bygget prestere? Hva er mulig med dagens teknologi?

Foredragsholdere

Christian Heiberg, CBRE: Hvilke trender ser vi hos dagens leietakere? Hva skal byggene prestere fremover? Hør Christian Heiberg fra CBRE sine visjoner om hva morgendagens leietakere ser etter når de leter etter nye lokaler.

Sjur C. Monsen, Smedvig eiendom: Smedvig Eiendom er en innovativ eiendomsaktør med et langsiktig perspektiv. Hør hvordan de jobber i prosjektet Site 4016 for å tilpasse seg marked, ved å tilby smarte bygg i en fremtidsrettet løsning.

Ronny Øvrevik, Bravida: Smart bygging av tekniske fag. Hør hvordan Bravida jobber for å nå 80% prefabgrad av prosjektet Site 4016.

Rustam Arzumov, Schneider Electric: Schneider Elektric er en av verdens ledende leverandører av produkter for automasjon og styring av bygninger. De har utrustet flere av de smarteste byggene i verden. Se hva som er mulig nå og hva som ligger like om hjørnet i fremtiden.

Floris Voremen, Mapiq: Mapiq lar deg snakke med bygget slik at du som bruker får bygget tilpasset dine behov.

 

______________________________________________________

15.15 – 16.45: Digitale verktøy

Her er seksjonen som viser hva som er mulig med de nye verktøyene innen design og produksjon.

Foredragsholdere

Sigurd Gjesti Berge, Norconsult: Parametrisk design gir deg blant annet muligheten til å vurdere tusenvis av forslag for å finne den mest optimale løsningen for ditt prosjekt.

Henning Habberstad, Skanska: Skanska viser hvordan de nå gjennomfører sin betongproduksjon uten tegninger.

Marcus Bergsli, Navvis / Geograf: NAVvis og Geograf tar skanning og databehandling til nye høyder. Skann opptil 25000 m2 på en dag og ha dataene tilgjengelige neste dag.