Sommerfugler i magen på Sporafjell

Samboerparet Ingvild Tjørhom (24) og Sander Eckhoff (24) leier for tiden en bolig på Klepp. Nå har de kjøpt rekkehus av Kruse Smith Eiendom på Sporafjell. De gleder seg svært til å få egen bolig. Samtidig er det litt skummelt.

 

– Det er jo et stort sprang og mye penger for et ungt par, sier Ingvild, – men jeg gleder meg sykt!

– Jeg kaldsvetter nesten ved tanken, sier Sander med et smil. – Det fine er at vi leier denne boligen, så vi slipper å selge noe før vi flytter inn i rekkehuset. Vi ønsket en bolig over to plan fordi vi mener det er en god løsning. Vi håpte også å få endeleiligheten slik at vi får en side fri og litt større hage. Og det fikk vi jo.

– Jeg gleder meg spesielt til hagen, skyter Ingvild inn, – det har jeg ønsket meg lenge. Tenk hvor flott det blir om sommeren!

 

Ingvild er fra Sandnes, og Sander kommer fra Klepp. Han kjenner Sporafjell og området rundt svært godt.

– Vi har venner i Verdalen som er nabo til Sporafjell, forklarer Sander, – dette er et flott sted. Du har den rette utsikten og nærheten til Borestranda. For oss som friluftsmennesker er dette et perfekt utgangspunkt for fotturer og fiske.

– Høg-Jæren er kanskje favorittområdet vårt; særlig Undheim, følger Ingvild på. – Dette er en bolig vi skal ha lenge, og det er et sted hvor det er plass til barn. For oss har omgivelser og bomiljø vært svært viktig. Og hagen!

 

Er det spennende og være med på å skape et nytt bomiljø?

– Ja, bekrefter Sander, – dette er et kjekt sted å starte ferden. Det er et rolig og barnevennlig område med flotte lekeplasser og turstier.

 

Er dere avhengige av to biler når dere bor her?

– Nei, det er gode kollektivmuligheter her, forklarer Ingvild. – Jeg jobber i Barnevernet i Sandnes, og for meg går det buss hver halvtime, så jeg busser til og fra jobb.

– Ja, jeg har det enda enklere, sier Sander, – jeg jobber på Coop Mega på Klepp og går til og fra jobben. Bilen bruker vi bare på fritida når vi skal besøke venner eller familie. Eller når vi skal ut på tur. Du vet, her på Sporafjell har vi den sentrale beliggenheten midt mellom Sandnes og Bryne. Det er kort vei til alt du trenger.

 

Hva gjorde at dere kjøpte akkurat denne boligen?

– Ingvild er ei spontan dame, smiler Sander, – hun begynte å sjekke boliger til salgs, og så kom hun over Sporafjell-prosjektet på Facebook. Vi dro og så på området og likte det. Vi tenker at dette dekker 90 % av våre ønsker og behov – og det er jo bra! Det er ikke alltid mulig å få alt man ønsker seg.

– Etter at vi hadde vært oppe på Sporafjell, booket vi et møte med Kruse Smith, forklarer Ingvild, – og vi fikk reservert endeboligen i en hel uke. Vi hadde allerede finansieringen på plass, men vi ville snakke med foreldre, familie og venner og høre hva de mente om stedet og boligen.

 

Hva er neste steg i prosessen?

– Vi står foran tilvalgsperioden, og vi ønsker å gjøre noe med kjøkkenet, forteller Sander, – vi ønsker å snu på det for å utnytte plassen best mulig. Dessuten ønsker vi oss en peis eller ovn; hvis vi har pengene til det.

– Jeg håper å kunne gjøre noe med fargene, sier Ingvild, – jeg ønsker ikke at alt skal være hvitt. Det er fint med en mørkere farge på soverommene, lyst i stuen og en annen farge i gangen. Jeg ønsker også å se på fargealternativer på skapfronter til kjøkkenet. eg gleder meg mest til å innrede!

 

Vi ønsker lykke til med innflyttingen i november 2020!

 

––

Rekkehusene er utsolgt, men vi har fortsatt tomannsboliger for salg.

Trenger du bolig med en gang har vi to innflytningsklare leiligheter.

Ta kontakt for visning!