VDC i fokus fra 13. til 16. september!

Uke 37 arrangerte vi  årets mest spennende VDC-konferanse samt en rekke kurs/workshops tilnyttet VDC. Her finner du foredragene til nedlastning.

Konferanse

Torsdag 15. september gjentok vi suksessen fra i fjor og inviterte til VDC-konferanse i Clarion Hotel Air, Sola. Årets tema var: Fra BIM til VDC – jobb smartere sammen.

Vi hentet inn ressurspersoner fra inn- og utland som viste hvordan VDC tar oss inn i en ny og mer effektiv hverdag. Blant annet kom Martin Fischer fra Stanford University. Det ble også diverse stands med case-presentasjoner som viser VDC i praksis.

Arrangører av konferansen var Kruse Smith sammen med Multiconsult.

 

___________________________________________________________________________________________________________

VDC-kurs
I tillegg til konferansen arrangerte vi samme uke en rekke relevante kurs og seminar i VDC.

Tirsdag 13. september og onsdag 14. september- kurs
• 4D Syncro-kurs – visuell planlegging
NTI

Dette var et todagers kurs. Kurset ga en innføring i hvordan kunne bruke Syncro til å visualisere fremdriftsplanen ved å knytte aktiviteter fra fremdriftsplanen mot objekter i BIM modellen.

Fredag 16. september -workshops
 Automatisert boring av oppheng i dekker
N-link robot

N-link har utviklet en robot som på grunnlag av prosjektering i BIM, kan utføre faktisk boring av hull for oppheng av kanaler/stiger/himling i dekker. Gjennom demonstrasjon av N-link roboten vil du få kjennskap til virkeområde for en slik robot, se muligheter og begrensninger.

  • Stålproduksjon på steroider
    E-steel

De som ikke fikk med seg E-steels inspirerende innlegg på konferansedagen – og alle som fikk det med seg, får her mulighet til en demonstrasjon på hvordan dette amerikanske stålfirmaet bruker BIM-modellen for optimal verdiskapning i sine byggeprosjekter. De detaljprosjekterer, febrikerer og monterer på 2 uker, uten overraskelser i pris!

  • Skanning og stikning fra BIM
    Anko

Denne presentasjonen vil gi deg en innføring i hvordan scanning og stikning i byggeperioden kan gi bedre kontroll underveis.

_____________________________________________________________________________________________________________

Sted
Konferansen og kurs/workshops fant sted i ett av prestisjebyggene til Kruse Smith – Clarion Hotel Air like ved Stavanger lufthavn, Sola. En perfekt ramme for disse dagene!